De geoptimaliseerde Demag staaldraadtakel DR voldoet aan alle eisen voor moderne en toekomstzekere hijswerktuigen. Naast zijn plaatsbesparende constructie en de bijzonder lange levensduur biedt hij vooral een hogere hijssnelheid voor een grotere overslagcapaciteit. Een veelomvattende standaarduitrusting bij een gunstige prijs-prestatieverhouding.

De Demag staaldraadtakel DR beschikt in de meeste bouwgroepen reeds standaard over een hijssnelheid van minstens 6 m/min bij een 4/1-inschering.
Een frequentie-omvormer biedt gelijkmatig, traploos katrijden tot 30m/min voor pendelarme rijbewegingen en snel positioneren resp. fijngevoelig transporteren van kwetsbare lasten. Dit betekent ook een duidelijke vermindering van de mechanische belasting van de kraaninstallatie.

De kat wordt met een FEM-classificatie 2m+ geleverd. De hijsmotor is in 2m ingeschaald, de levensduur van het drijfwerk bedraagt bovendien 1900 vollast-uren in plaats van de bij 2m voorgeschreven 1600 vollast-uren. Daardoor wordt de periode tot de volledige revisie met 20 procent verlengd. Bovendien garandeert de ruime dimensionering van alle componenten een continue beschikbaarheid. De modulaire opbouw van de staaldraadtakels maakt een eenvoudige en snelle service en snel onderhoud van afzonderlijke componenten mogelijk en beperkt zo eventueel noodzakelijke standtijden.

Specifications

Groot haakbereik door kleine aanrijmaten bij een compacte bouwvorm
Drijfwerk (drietraps) met slijtvaste vertanding en levensduur-oliesmering
Nauwkeuring en slingervij positioneren door traploos katrijden
Verschillende uitvoeringen voor draagvermogens tot 50 ton
Gebruiksvriendelijk onderblok met 2 handvatten
Moderne elektronica; Interne signaaloverdracht voor storingsvrij werken
Geluids- en resonantiearme motor met beschermklasse IP 55
Snel reagerende rem, remveiligheid minstens factor 1,8
Materiaalsparende kabelgeleiding, tevens inzetbaar bij kritieke omstandigheden