Demag V-ligger bekroond met Red Dot Award

ESSEN – De Demag V-ligger heeft een van de belangrijkste en meest prestigieuze wedstrijden voor product design over de hele wereld gewonnen, de Red Dot Award: Product Design 2015. De internationale jury bestaande uit ontwerpers, design professionals en vakjournalisten uit 25 landen bekroonde het innovatieve kraanligger ontwerp met de Red Dot voor de hoge kwaliteit van het design in de productcategorie machines.

Het ontwerp
Kenmerkend voor de Demag V-ligger is de V-gevormde structuur van de ligger, gebruikmakend van verticale stijlen en taps toelopende membraanverbindingen. De designers hebben het ontwerp gebaseerd op de honingraatstructuur die men terugvindt in menselijke botten.

Red Dot Award
In totaal werden ongeveer 5.000 producten uit 56 landen ingediend voor de Red Dot Award: Product Design, waarvan dit jaar de zestigste editie plaatsvond. Het winnende product, de Demag V-ligger, wordt van 29 juni tot 26 juli 2015 in een speciale tentoonstelling in het Red Dot Design Museum in Essen, Duitsland, getoond. Daarnaast maakt de kraan de volgende maanden deel uit van het museum tijdens een ​​permanente tentoonstelling.

Tweede prijs dit jaar
Deze award is al de tweede design prijs die dit jaar aan de kraan wordt toegekend. Het won de gerespecteerde iF Design Award begin februari. “We zijn er trots op dat de Demag V-ligger indruk heeft gemaakt op de tweede high-class design jury”, zegt Andreas Hambrock, hoofd van de Universele Kranen business line van Terex Material Handling. “Met zijn dynamisch en doorschijnend V-profiel, voldoet onze unieke kraandraagbalk aan alle eisen van high-class design.”

Voordelen V-ligger
De V-ligger biedt ook belangrijke technische voordelen ten opzichte van conventionele kranen met gesloten doosvormige liggers of I-beam liggers. Het innovatieve architectuur vermindert de trillingsfrequentie met dertig procent, verlaagt het gewicht met een gemiddelde van zeventien procent en verdubbelt de levensduur van meer dan 500.000 veranderingen in de belasting. Het nieuwe ligger concept biedt daarom een ​​aanzienlijk grotere efficiëntie in transport en hogere verwerkingscapaciteit.