Demag V-ligger een van de beste tijdens INDUSTRIEPREIS 2015

DUITSLAND – De Demag V-ligger heeft de INDUSTRIEPREIS ‘Best of 2015’ award gewonnen. Dit maakt de kraan, welke is uitgebracht in 2014, tot een van de beste inzendingen in de categorie ‘Intralogistiek en Productie Management’. De uitgeverij Huber Verlag für Neue Medien herkent voor deze prijs al tien jaar bijzondere innovatieve ideeën en toekomstgerichte industriële bedrijven. Het thema van de competitie dit jaar was ‘Netwerk van de toekomst’.

Een jury bestaande uit wetenschappers, experts uit de industriële tak en journalisten evalueerden zo’n 1500 inzendingen. Doorslaggevende criteria voor hun beslissing waren onder meer de economische, sociale, milieugerichte en technologische voordelen van de ingezonden producten. “Dankzij zijn lage eigengewicht, verminderde trilling en lange levensduur, biedt de Demag V-ligger aanzienlijke voordelen in vergelijking met kranen die boxsectie liggers hebben”, legt Andreas Hambrock uit, hoofd van de Universal Cranes business line van Terex Material Handling. “Bovendien draagt de kraan bij aan duurzaamheid omdat het V-gedeelte minder materiaal vereist en omdat er ook minder energie nodig is voor de aandrijving.

Als een van de beste inzendingen is de Demag V-ligger opgenomen in de INDUSTRIE top-ranking lijst voor 2015, die besluitvormers en belanghebbende partijen helpt om de juiste industriële oplossingen en producten te selecteren die vervolgens aan hun behoefte kunnen voldoen.