Demag V-ligger wint iF Design Award 2015

HAMBURG – De Demag V-ligger heeft de internationaal befaamde iF Design Award voor uitmuntend ontwerp gewonnen. De award benadrukt het grensverleggende ontwerp van de nieuwste Demag kraan, die door een gepatenteerd V-ontwerp de kraanwereld op zijn kop zet.

Revolutionair ontwerp
De Demag V-ligger is gebaseerd op bionische principes die u ook in uw botten terug vind. Uw botten zijn niet massief, maar gebruiken alleen materiaal waar het noodzakelijk is. Van dit principe maakt de Demag V-ligger ook gebruik. Door alleen materiaal te gebruiken waar de krachten het grootst zijn is de ligger tot 17% lichter en 30% stijver. Hierdoor kunnen ladingen sneller en nauwkeuriger worden gepositioneerd. Tevens heeft deze baanbrekende ligger twee keer de levensduur van een standaard kokerligger.

“De award laat zien dat het nieuw ontwerp echt een revolutie in de markt is en dat industriële kranen ook nieuwe levels van excellent design kunnen bereiken”, vertelt Andreas Hambrock, hoofd van Universal Cranes business line bij Terex Material Handling. “Het geoptimaliseerde liggerontwerp maakt de kraan nauwkeuriger, lichter en duurzamer dan alle andere universele kranen.

Tentoonstelling & prijsuitreiking
De Demag V-ligger wordt getoond op de iF design tentoonstelling in de Hamburgse Hafencity van 28 februari tot 7 juni 2015. De prijsuitreiking vindt plaats in München op 27 februari.