Demag kranen in de nieuwe werkplaatshal van Wasse BV

HIJKEN – Mechanisatiebedrijf Wasse b.v. in Hijken heeft onlangs twee nieuwe bedrijfshallen in gebruik genomen. Het familiebedrijf is al zo’n halve eeuw oud en is uitgegroeid tot een mechanisatiebedrijf van naam met een leveringsprogramma van topmerken als John Deere, Lely en Valtra. Het bedrijf telt zeven man personeel en een deel daarvan werkt nu in een moderne grote en duurzame werkplaats waar ook de grootste landbouwmachines met gemak in kunnen.

In september 2013 is Wasse tijdens de beurs (TIV) in Hardenberg met van den Berg Transporttechniek in contact gekomen. Vervolgens is er een hijsoplossing uitgewerkt en uiteindelijk heeft Wasse gekozen voor twee Demag enkelligger bovenloopkranen met een draagvermogen van 10ton. Van doorslaggevend belang was de zeer compacte bouwvorm van de ‘state of the art’ Demag DR-staaldraadtakels met Can-Bus technologie. Het te bestrijken oppervlak in de nieuwe werkplaats met twee puntdak constructies is hiermee optimaal geworden.
Wasse bood voor belangstellenden de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de nieuwe hal, bovenstaande foto’s zijn begin maart 2014 tijdens de open dag gemaakt.