KBK Aluline verhoogt productiviteit bij bouwbedrijf Wijlens

Bouwbedrijf Wijlens

KBK Aluline verhoogt productiviteit bij bouwbedrijf Wijlens

HAAKSBERGEN – Bouwbedrijf Wijlens heeft de afgelopen jaren een belangrijke naam gevestigd in zowel Nederland als Duitsland voor de woning- en utiliteitsbouw.

In september heeft Wijlens een nieuwe hal gebouwd voor het verhogen van de productie van Prefab dakelementen. In deze hal is de nieuwe machinelijn van Weinmann geplaatst. Deze machines verplaatsen en roteren de dakelementen. Tevens kunnen panlatten vol automatisch aangebracht worden.

Voor het plaatsen van de houten panelen van 2.5 bij 5 meter op de dakelementen is er gekozen voor een KBK Aluline kraansysteem. Dit lichtgewicht kraansysteem heeft een totaalbereik van 8 bij 30 meter. Hierin wordt gebruik gemaakt van 2 kraanliggers met speciale vacuüm slangheffers. Dankzij het ergonomische licht lopende systeem met beperkt eigen gewicht, kunnen de platen snel en eenvoudig gepositioneerd worden.

Voorheen is hier door van den Berg transporttechniek ook al een Demag enkelligger bovenloopkraan EKKE geïnstalleerd. Deze bovenloopkraan zorgt met zijn 25 meter overspanning en 5 ton werklast voor de aan- en afvoer van materialen.