Meten is Weten bij EMT Weert

EMT (Electric Motor Technology) ontwerpt, produceert en meet elektromotoren. Met name motoren waarbij batterij-gevoede-applicaties centraal staan. Mechanische en elektrische wensen worden vertaald naar passende motorontwerpen met de gewenste aandrijving, met de normen en regelgeving in acht genomen. Ook adviseert EMT in motorbesturing, die eventueel ook geleverd en toegepast kunnen worden. EMT richt zich op alle facetten van elektromotoren en doet naast de productie van kleine en grotere series ook aan prototyping, onderhoud en onderzoek.

Bij de ontwikkeling van elektromotoren is testen een essentieel onderdeel. Dat gebeurd op een testbank (dynamometer) waar een belastingcyclus wordt gesimuleerd die gelijk staat aan de daadwerkelijk inzet in de praktijk. Ook is een duurtest mogelijk en daarbij zowel het mechanisch als elektrisch vermogen tussen elektromotor en batterij te monitoren.

De Demag kolomzwenkkraan voorziet in de positionering van de motoren. Wegens beperkte hoogte is hier een zwenkkraan geplaatst met verhoogde doorloop. De kraan is 3 meter hoog bij 5 meter lang en kan motoren tot 1000kg hijsen. De testruimte is geschikt voor het meten van vermogens tot en met 75kW en een toerental tot 4500rpm. Hierbij kan een gelijkspanning worden gevarieerd van 0-600VDC.Meer informatie over EMT op www.electricmotortechnology.nl