Van den Berg Transporttechniek

Van den Berg Transporttechniek koppelt de betrouwbaarheid van Demag producten sinds 1946 aan de beste oplossing voor ieder hijs- of transportprobleem. Niet alleen de concurrerende aankoopprijs en bijbehorende service, maar vooral de lange levensduur en hoge prestaties maken Demag kranen, takels en aandrijvingen tot de meest duurzame keuze.

Geschiedenis

Dhr. van den Berg startte in 1846 met van den Berg Transporttechniek in een oud herenhuis, midden in het centrum van Den Haag. Hij was ervan overtuigd Nederland te voorzien van de beste hijs- en transportoplossingen.

Het begon allemaal met het verkopen van compressoren en hijswerktuigen samen met één assistent verkoper en reparatiemonteur. Na de oorlog kwam er een samenwerking tot stand tussen het Duitse merk Demag en van den Berg Transporttechniek .

Van den Berg had in de beginjaren een unieke positie vanwege zijn grote magazijn met ruime voorraden, korte bouw- en levertijden en de kwalitatief hoogstaande producten. Om onze klanten van een nog betere service te voorzien besloot het management een decentrale servicedienst in te stellen. Onze service en verkoopstaf bestaat hedendaags uit ervaren regiomanagers en in-house specialisten, buitendienstmonteurs verspreidt door het hele land en onze service specialisten op kantoor en in de werkplaats.

Al snel werd het toenmalige pand te klein voor ons groeiende bedrijf en we verhuisden in 1950 naar de Fruitweg te Den Haag. Even later in 1960 werd het huidige pand gebouwd en bezet dat eveneens aan de Fruitweg staat. Maar dhr. van den Berg en zijn team hadden grotere dromen en zocht naar mogelijkheden om ook België te veroveren. Zo is de Belgische variant, van den Berg Transporttechniek Antwerpen, in 1989 geboren. Beide ondernemingen zijn de officiële importeur van Demag Cranes & Components.

Organisatie

De servicedienst en regiomanagers werken vanuit huis en wonen verdeeld over België en Nederland. Hierdoor zijn wij altijd dicht bij de klant. In Den Haag en Antwerpen wordt de service en verkoop gecoördineerd. Engineering, productie en logistiek zijn in Den Haag geconcentreerd. De kraansystemen worden bij Demag Duitsland en in eigen werkplaats gefabriceerd.

Onze Visie is door onze klantgerichtheid en grote hoeveelheid vakkennis met de geavanceerde en oerdegelijke Demag producten elke potentiële klant in de gelegenheid stellen voor een betrouwbare oplossing met een lange levensduur te kunnen kiezen.

Onze Missie is het leveren van producten en diensten die de klant een maximale beschikbaarheid van hun intern transport bieden en dat tegen minimale kosten.

Onze kernactiviteiten zijn het ontwerpen, realiseren, service bieden en keuren van kraansystemen, hijswerktuigen en aandrijvingen.